Италианец, „Галакси пропърти“ и други строят вили в планината

Пловдивската земеделска дирекция одобри преобразуването на терен за фотоволтаичен парк край с. Първенец и разреши базова станция на Глобул в с. Ръжево Конаре
планинско селце

Белащица, Ситово, Дедево, Извор са сред предпочитаните села за изграждане на вили

34 разрешения за промяна на статута на земеделска земя в жилищна и с промишлено предназначение издаде Областна дирекция „Земеделие“- Пловдив. Решенията са от 1 март и са публикувани в сайта на дирекцията. Повечето от тях са за жилищно строителство върху терени, някои от които разположени до села в Родопите.

Промяна на земеделския статут е поискало „Бългериан куолити сървейорс“ЕООД, чиито собственик Джузепе Фортуна е обявил, че ще извършва жилищно строителство върху 1 855 кв.м. в китното с. Извор.

Със същата цел и от „Галакси пропърти груп“ООД са поискали промяна на статута за 786 квадрата неполивна земя в с. Дедево. Фирмата е част от групата компании, свързани с „Винпром Пещера“, мажоритарен собственик в нея е Атанас Петров.

„Дженерал полимекс“ЕООД е получило зелена светлина за два парцела в с. Ситово. Единият е с площ от 961, квадрата, вторият – 1569, като и двата са за жилищни цели. Дружеството е собственост на „Корпорация Металпласт“.

В с. Белащица смята да строи вила/и/ „Зизи кепиталс“ООД, което е получило процедура за 1943 квадрата.

От решението на пловдивската земеделска дирекция се вижда още, че „НЙВ енерджи“ЕООД има намерение да изгражда фотоволтаичен парк в местността „Кору чешме“ край с. Първенец. Централата на Йордан Камбуров ще е с мощност до 100 киловата.

„Билд инвест сит“ООД ще могат да проектират трасе за елкабел, за да захранят своята централа за производство на електрическа енергия от биомаса край с. Труд.

Някои от получилите съгласие за промяна статута на земята са влезли в процедурата с намерението да започнат или да разширят селскостопанската си дейност. Повечето от подателите на заявления до дирекцията искат да изграждат кравеферми. „Велди-1“ООД ще разширява върху 4.2 дка птицефермата си в с. Трилистник.

Разрешение за временно ползване на за срок от 5 години, считано от 27 август 2009 г., е издадено за базова станция на Глобул №3150, за нуждите на „Космо България мобайл“ЕАД. Станцията е върху 500 квадрата, частна собственост.

 

Leave a Comment