Бойко Борисов не изключва провал в преговорите за кабинет и нови избори

На въпроса вярно ли е, че Реформаторският блок иска половината министерски постове, лидерът на ГЕРБ отговори: „Ще замълча“

Бойко БорисовЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че не изключва провал в преговорите за съставяне на кабинет, тъй като при разговорите с Реформаторския блок все не може да се стигне до подписване на споразумение. „Като не стигнем до споразумение, взимаме мандата, връщаме го в сряда и отиваме на избори”, каза той. Думите му идват ден след като преговорните екипи най-после излязоха с формула за съставяне на правителство. ГЕРБ и Реформаторския блок обявиха, че са готови да сключат коалиционно споразумение и са съгласни Патриотичният фронт да е част от мнозинството, без да участва в него.

„Към днешна дата не съм оптимист за преговорите за кабинета. Не е зачеркнат вчерашният вариант, но това вече ни е коя – десета среща? И всеки път на срещата се договаряме преговорният екип да се консултира. И другия път, като дойдат на срещата – не можем да вземем решение, защото ще се консултираме пак”, обясни Борисов.

Бойко Борисов посочи, че е дал срок на преговорния екип до понеделник в най-спокойна атмосфера да се опитат да вземат решение. Ако преговорите вървят както трябва, в понеделник трябва да се говори за постове в кабинета.

Борисов даде пример защо не е оптимист за сформирането на кабинета. „Вчера се обадих на г-н Кънев, помолих го да уточним заедно позицията по КТБ и да покажем партньорство. Той ми каза: „Г-жа Кунева я няма, като я намеря, ще се обадя. И не се обади”.

На въпроса наистина ли РБ искат половината министерски постове в кабинета лаконично, Борисов лаконично отговори: „Ще замълча”.

 

Leave a Comment