100 работни места с прилични заплати открива аутсорсинг фирма в Пловдив

От бъдещите служители се изисква диплома за средно образование, комуникативност и отлично владеене на английски език
Иван Иванов и Рая Тодорова от "60 К"

Иван Иванов и Рая Тодорова от „60 К“

Българска аутсорсинг компания ще разкрие 100 работни места в Пловдив на началото на 2015 г. Мениджърът на „60 К“ Иван Иванов представи днес в заседателната зала на общината фирмата, изискванията към бъдещите служители, перспективите и заплащането.

„60 К“ оперира на международния пазар на услугите от 2008 г. и до момента е увеличила работния състав двадесет пъти до 800 човека. В Пловдив фирмата ще търси комуникативни млади хора със завършено средно образование и с отлично владеене на английски език. „Всеки наш служител започна от най-ниското ниво на фирмената йерархия, като растежът му ще се определя от личните му качества“, поясни ръководителят на „Човешки ресурси“ Рая Тодорова. Стартовата заплата е над средната за страната, посочи тя, без да назове конкретна цифра. По-късно Тодорова добави, че в централния офис на „60 К“ месечните възнаграждения започват от 1100 лв. и достигат до 2400. Фирмата ще избере служителите си с интервюта, а съобщение за началото на набиране на персонал ще бъде обявено в сайтовете за търсене и предлагане на работа като „Джобс“.

През 2015 г. е предвидено пловдивският персонал да достигне 150 души, а в следващите две години – до 200.

аутсорсинг индустрия – представянеФирмата вече има и клиент за пловдивския офис. Това е френска телекомуникационна компания, чиито абонати ще разговарят с бъдещите служители в Пловдив.

Фирмите за аутсорсинг у нас са разкрили над 20 000 работни места, от които 2500 са в Пловдив, обясни управляващият съдружник в „Индъстри уоч“ Георги Стоев. Те генерират 2% от брутния вътрешен продукт, т.е. 1.1 млрд. лв. годишно. Според него в следващите години аутсорсинг бизнесът ще изпревари по този показател химическата индустрия.

Стефан Бумов, председател на Българската аутсорсинг асоциация похвали условията в Пловдив за развитие на тази индустрия като отлични и така подкрепи кметът на града Иван Тотев, който откри пресконференцията с думите, че градът на тепетата е наистина добро място за правене на бизнес.

Leave a Comment