Посланик Марси Рийс открива учебната година за магистри в Аграрния университет

Посланикът на САЩ Марси Рийс ще почете в 11 часа в понеделник, 3 ноември, тържественото откриване на Марси Рийсучебната година за магистри в Аграрния университет в Пловдив. На церемонията ще присъства и изпълнителният директор на Фондация „Америка за България“ г-жа Десислава Тальокова.

Повод за гостуването на посланик Марси Рийс и директора на фондацията Десислава Тальокова е новият магистърски курс “Агробизнес и предприемачество”, който е съвместна инициатива на Аграрния университет и Института по аграрна икономика – София, и се реализира с асоциираното съдействие на Колежа по земеделие, храни и природни ресурси към Университета Мисури, САЩ. Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ по проект ACHANGE. Обучението на 41 студенти магистри започва на 3 ноември с лекциите на двама американски преподаватели.

Общо 260 студенти ще се обучават тази година в 17 магистърски курса в 5 направления: Растениевъдство, Животновъдство, Екология, Икономика и Туризъм.

Марси Рийс не за първи път ще уважи събитие на Аграрния университет. В края на октомври м.г. тя бе почетен гост на университета и при откриването на Националния демонстрационен център за нови технологии, който бе изграден с основното спонсорство на „Америка за България“. Фондацията подкрепи и създаването на Центъра за интегрирана растителна защита към АУ, чиято лента бе отОткриване на демонстрационен центъррязана през месец май тази година.

 

Свързани публикацииНови програми на Аграрния университет изпращат магистри на стаж в САЩ и Полша

Аграрният университет може да каже на всеки фермер в колко часа да пръска

Аграрният университет се сдоби в демонстрационен център за агротехника

Leave a Comment