Бойко води две листи, ГЕРБ се надява на 100 депутата

Дянков не е в бюлетините, никоя партийна организация не го е номинирала, каза в тв интервю ексшефът на МВР Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

Не всички министри са включени в листите, информира Цветан Цветанов

Бойко Борисов ще води две от най-дългите листи в страната“, информира тази сутрин по ТВ 7 зам.-председателят на ГЕРБ и бивш шеф на МВР Цветан Цветанов. Предполага се, че те ще са за градовете София и Пловдив. Цветанов смята, че партията ще вкара около 100 депутата в новия Парламент.

Симеон Дянков със сигурност няма да участва в предложенията за народни представители на ГЕРБ. И също така със сигурност няма да участва в управлението, ако ГЕРБ състави кабинет, допълни Цветанов. Бившият финансов министър не бил номиниран от нито една партийна организация. Някои от бившите министри, предложени от структурите по места, щели да участват в листите, други – не. Бившият вицепремиер уточни, че ръководството на ГЕРБ максимално се съобразявало с номинациите направени от местните членове.

Номинациите са приключили още на 18 март. „Другата седмица около сряда-четвъртък ще бъдем готови, за да докладваме пред Изпълнителната комисия всички предложения, всички оценки от общинските и областните структури“, каза Цветан Цветанов. За някои от по-големите градове ГЕРБ е направила социологически проучвания за политическата конюнктура.

Оставката на председателя на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов, бившият вътрешен министър коментира така: „Да си призная честно аз никога не съм водил разговори с този човек. Никога досега не съм се виждал с проф. Константинов, дори не съм го и поздравявал. Но смятам, че това е един безспорен капацитет и авторитет, докато Азер Меликов е много близък личен приятел на Сергей Станишев и какви са неговите професионални качества, дори и етични, за да бъде в „Информационно обслужване“ на тази позиция, на която беше проф. Константинов? “

Животът на Цветанов – под заплаха

В оперативните служби има сигнали, че е застрашен животът на г-н Цветанов и семейството му. Те са предоставени на НСО, казва в интервю за „24 часа“ служебният министър на вътрешните работи Петя Първанова. Въпросът е по повод охраната от НСО, с която се движи и след напускането на поста бившият вече министър Цветан Цветанов. Решението за охраната е взето още на 4 март от правителството в оставка.

Първанова посочва още, че е наследила добре работещо министерство.

Leave a Comment