Васил Грудев и Цветан Димитров са първите одобрени от премиера зам.-министри на земеделието

Министър-председателят Бойко Борисов издаде заповеди за назначаване на първите заместник-министри. Кандидатурите им са предложени от ресорните министри.

Васил Грудев на БАТА АГРО

Цветан Димитров

Цветан Димитров

Министърът на земеделието и храните в служебното правителство Васил Грудев става заместник-министър. Екипът в МЗХ ще бъде попълнен и с Цветан Димитров, заемал същия пост в първия кабинет „Борисов”.

Своите постове запазват заместник-министрите на външните работи Катя Тодорова, Валентин Порязов и Румен Александров, на финансите Кирил Ананиев, на земеделието и храните Георги Костов и на младежта и спорта Калин Каменов.

Заместник-министри на транспорта, информационните технологии и съобщенията стават Антон Гинев и Валери Борисов, които са изпълнявали длъжността в предишни правителства.

Втори заместник-министър на финансите ще бъде Карина Караиванова. Тя е директор на дирекция „Национален фонд” от началото на 2011 г., с прекъсване в периода декември 2012 – февруари 2013 г., когато е била заместник-министър.

Павел Гуджаров става заместник-министър на околната среда и водите. Той е магистър от СА „Д. Ценов”. Бил е заместник-кмет на Община Раковски и народен представител в 42-ото Народно събрание.

Заместник-министър на вътрешните работи ще бъде народният представител Красимир Ципов.

Leave a Comment