Оферта от Швейцария: Наемете ни и ще открием изчезналите от КТБ 4.2 млрд.

Корпоративна търговска банкаРазследващата финансови операции швейцарска компания ССI обяви днес, че ако бъде наета от БНБ или от Фонда за гарантиране на банковите влогове, е способна да открие изчезналите 4.2 млрд. лв. от Корпоративна търговска банка (КТБ). Финансовият детектив е уточнил, че вече е извършил предварително проучване. Компанията заявява още, че е способна да проследи транзакциите на КТБ, включително в офшорни зони или фиктивни финансови институции и да изготви препоръки как да бъдат върнати в банката източените около 4 млрд. лв. от КТБ.

Това съобщава в писмо до медиите Амит Щайнхарт, вицепрезидент по научните изследвания и член на Борда на директорите на CCI AG.

„В дългогодишната си практика на частна разследваща компания винаги сме провеждали нашите проучвания при спазване на абсолютна поверителност и безкомпромисни професионални стандарти. Основен наш принцип е, че CCI AG при никакви обстоятелства не приема и не изпълнява ангажименти на политически субекти и партии. Наред с това, установяването на вината за извършването и поръчителството на фалита на КТБ е в предмета на дейност на официалните институции на Република България“, пише Щайнхарт, отхвърляйки възможността фирмата да бъде наета от партия „Другата България“, чийто председател Божидар Томалевски. Именно той бе обявил, че швейцарската CCI е създадена от бивши служители на тайните служби на Израел и САЩ.

Leave a Comment