Елица и Стунджи с барабан-чудо на Евровизия

Той мечтае да лети в Космоса, тя – да събере 70 000 българи в носии на хоро
Стунджи и Елица

Елица и Стунджи – тя романтична, той техничар

„Провокирам Стунджи да изработи нов и уникален барабан за Евровизия, какъвто не са виждали. Няма да издам как ще изглежда, но жокерът е – светлина“, издаде новина Елица, която заедно с музикалния си партньор гостуваше на Кеворкян днес.

Стунджи обясни, че сам изработва барабаните и палките си. Баща му, който е и музикант, и конструктор му направил струг, който перкусионистът активно използва. „Ако е вярно, че душата на цигуларя е в самата цигулка, то моята е в палките“, каза той. Преди време Стунджи изобретил конусен барабан и като цяло доста се увличал по изработката на инструменти.

„Аз не се впечатлявам като Елица от романтични неща. Ето тук, в студиото ме впечатлява техниката, кабелите … и въобще мисля как дадено устройство може да ми помогне, как може да ми свърши работа. Но когато започна да свиря, влагам много чувство. Живея, когато свиря“, призна Стунджи. Той каза още, че мечтата му е да лети на космически кораб. „Дори и сега още си фантазирам това“, вметна музикантът

Елица пък разкри, че мечтае за хоро от 70 000 българи с родни носии. („Нали бяха 50 000“, учуди се Стунджи. „Ами, ядосах се и станаха 70 000″, отвърна му Елица) Защо да не покажем на Европа колко уникални сме. Дори някой да пази извезана кърпичка, пак може да се включи в това хоро“, предложи изпълнителката с невероятен глас.

Според нея част от големия късмет е да срещнеш правилните хора в точния момент. Тя уточни, че е имала такива срещи, предимно с мъдри и борбени мъже, но отказа да назове имена. „Тайна са“, пресече Елица любопитството на водещия и му обеща пръв да научи ако някога започне да пише биографична книга за двойката.

Според Елица най-любимата пиеса на дуета е „Земя“. Покрай това тя си спомни концерта, който двамата със Стунджи изпълнили на стадион в Берлин след участието им в „Евровизия“. „Сцената беше в средата на игрището. Усетих пулса на земята. Усетих Космоса“, припомни си тя.

На финала Кеворкян показа архивна снимка, на която Тодор Живков сурвака детето Елица, след като преди това тя го е сурвакала. „Спомням си!“, възкликна изпълнителката.

Елица е убедена, че успехът на България, не само на Евровизия, а изобщо, ще дойде ако се научим да работим в екип или отбор. Повод за репликата ѝ бе пожеланието на водещия за успех на европейския фестивал.

 

Leave a Comment