В търсене на земя, животновъд от Кърджалийско е №1 по жалби в държавата

добитъкВ търсенето на земя, върху която да построи обор и да осигури паша за кравите си, животновъдът Айдън Юсеин се оказа №1 по подаване на жалби към институциите в страната. Той е от кърджалийското село Петлино. Юсеин непрекъснато праща сигнали и жалби до всички възможни институции, обжалва актове и дори се представлява сам пред съда, съобщава Нова телевизия. Само срещу актове на полицията, регистрираните му жалби са над 100.

Животновъдът настоява да му бъде отредена земя, върху която да си построи обор. Тъй като няма такава, неговите крави често се разхождат по улиците на селото, замърсяват ги и плашат хората.

Доскоро краварят е ползвал общинска земя, но тя била продадена на друг. Айдън Юсеин обвинява общината, че я е изгубил. И точно когато щял да вземе друг имот на търг, съседите му се оплакали, че кравите цапат близките чешми.

Айдън вече е обжалвал в съда и това. Правил го е десетки пъти, най-вече за актове на полицията срещу него. И дори е печелил делата, въпреки че не е ползвал услугите на адвокат.

Жалбите на Айдън Юсеин не спират. Само в полицията през последните години те вече са над 100.

Leave a Comment