От днес до 24 декември се възразява при грешки в слоя „Постоянно затревените площи“

Възраженията се генерират автоматично от интернет страницата на фонд „Земеделие“, след което се разпечатват и подават в областните земеделски дирекции

ливадаОт днес до 24-и декември кандидатите за директни плащания за 2015 г. трябва да подават своите възражения за обхвата на новосъздадения слой „Постоянно затревени площи“, съобщиха от министерството на земеделието. В тази връзка със заповед на министъра на земеделието са приложени инструкции за достъп, ползване и контрол на интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК). Този слой обхваща площи с минимален размер един декар (0,1 хектара), които според цифровата ортофотокарта са пасища, мери или ливади, попадащи във физическите блокове и включващи постоянни пасища. Задължително условие е те да са били заявявани за подпомагане като постоянни пасища поне през една от последните 5 години. Слоят включва и постоянно затревените площи, които са екологично чувствителни.

Един път включени в този слой, тези земи не могат да се обработват, припомниха експерти.

В рамките на месец собствениците и ползвателите на слоя „Постоянно затревени площи“, както и заинтересовани лица като държавни и общински администрации, трябва да се запознаят с този слой и при неточности  да подадат възразят срещу параметрите в Картата на възстановената собственост (КВС) и/или Кадастралната карта (КК).

Запознаването с обхвата на слой „ПЗП“ става чрез специално разработена секция на интернет страницата на ДФ „Земеделие”. Информация може да се получи и в областна или общинска служба по земеделие, в която попада имота.

 Възраженията срещу обхвата на специализирания слой „Постоянно затревени площи” по отношение на конкретни негови части могат да се подават единствено по предварително одобрен образец, приложен към заповедта. Възраженията се генерират автоматично от секцията за това от интернет страницата на ДФ „Земеделие”, след като са избрани за кои части да бъде подадено възражение, както и причините за възразяване за всеки избран имот.

Генерираните и разпечатани възражения по образец се подават до областната дирекция по земеделие по постоянен адрес или адрес на управление на подателя им. Ако сами не успеете да се справите, трябва да потърсите съдействието на служителите от службата. Възражението се подписва, като също така следва да се попълни саморъчно името и адресът на подателя, както и адресът на областната дирекция „Земеделие”, чрез което се подава възражението.

Не подлежат на разглеждане възражения, които не са подадени в срок и/или не са по образец, генериран от интернет страницата на ДФ „Земеделие”.

Leave a Comment