Горските стражари тръгнаха на хайка срещу бракониери на дърва

горски стражариЕкипите от стражари, които трябва да пазят горите от бракониери, вече са сформирани, обявиха от Министерството на земеделието и храните. 173 мобилни групи от хора на Държавните горски предприятия ще извършват проверки за незаконна сеч на територията на цялата страна.

Днес министър Десислава Танева и заместникът ѝ Георги Костов проведоха последния инструктаж в на 29-те екипа в Карнобат, които са към Югоизточното държавно предприятие. „Мобилните екипи са част от основните мерки за опазване на българската гора. В подкрепа на нашите усилия очакваме в най-скоро време да подпишем споразумение с МВР и при нужда да ползваме тяхната помощ“, заяви министър Танева. Тя допълни, че по-

Министър Танева и Георги Костов с последни инструкции към екипите

Министър Танева и Георги Костов с последни инструкции към екипите

тясното сътрудничеството с МВР ще даде адекватен отговор на нарушенията, които се извършватв горските територии.

Според Десислава Танева в последните години опазването на горите е била една от болезнените теми за обществото, защото на много места нарушенията са видими. „Вярвам обаче, че всички служители ще изпълнят дълга си и ще съхраним богатството на българската гора“, подчерта тя.

„Наше задължение е да покажем на хората, че се грижим за природата, и ние го правим“, отбеляза заместник-министър Костов.

Leave a Comment