Фермерите вече могат да проверят заявените площи в интернет

dfz-oficialna-poziciqФермерите вече могат да проверят в интернет страницата на ДФ „Земеделие“ дали заявените от тях площи попадат изцяло или частично в допустимия за подпомагане слой „Площи в добро земеделско състояние” за 2014 г. Справките се извършват в раздел „Система за индивидуална справка по Директни плащания”.

При несъгласие с посочените данни земеделските производители могат да подават възражения до министъра на земеделието и храните. Образци на жалбите се генерират автоматично от Системата за индивидуални справки на Фонд „Земеделие”. Попълнените документи ще се приемат до 12 януари 2015 г. в областните дирекции „Земеделие”. Възраженията задължително трябва да съдържат идентификаторите на парцелите, които не са включени в допустимия слой за подпомагане, съобщава от пресцентъра на ДФЗ.

При затруднение в проверките на данните или при подаването на възраженията, земеделските производители могат да се обърнат за помощ към областните и общинските служби по земеделие към Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

След разглеждането на всички постъпили възражения и в срок до 25 февруари 2015 г. ще бъде подготвен и финалният специализиран слой „Площи в добро земеделско състояние”. На базата на тази актуализирана информация ДФ „Земеделие” – РА ще коригира и плащанията по схемите и мерките, обвързани със слоя.

Leave a Comment