Взрив и смърт в завод за патрони в Мъглиж!

Взрив е избухнал малко преди 11:30 часа в производствена база за пиротехнически изделия на фирма „Балиста“ в Завод Арсенал в Мъглижрайона на Мъглиж и завода на „Арсенал“. Един човек е загинал, трима са ранени, съобщи за националното радио главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. В цеха се произвеждат пиротехнически изделия и ловни патрони. Две жени са откарани в болница в Стара Загора.

Вероятно се касае за технологичен взрив, обясни Лазаров. В 11:27 ч е подаден първия сигнал за злополуката. Патрули на охранителна полиция и служители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са пристигнали на място. Работниците са евакуирани, а районът е отцепен. Към служителите са насочени психолози.  „Чакаме организация от страна на прокуратурата за възлагане или провеждане от тяхна страна на първоначалните процесуално следствени действия“, заяви главният секретар на МВР.

В края на февруари тази година отново имаше взрив в цеха за барут в самия „Арсенал“ в Мъглиж. Тогава загина 62-годишният работник Георги Костадинов.

Leave a Comment