19 температурни рекорда в страната, в Пловдив най-топло

Цар Симеоновата градина в Пловдив през зимата

Цар Симеоновата градина в Пловдив през зимата

12 температурни рекорда са измерени днес в страната, а в Пловдив живакът се е качил най-високо – 21.4 градуса, съобщиха от НИМХ, цитирани от „Фокус“. Средната температура за деня е била между 16 – 17 градуса. Температурите обаче са по-ниски спрямо абсолютния връх през декември, измерен в 1941 година – 29°.

Утре също времето ще е пролетно, като максималните температури ще са между 13 и 18°. Минималните температури сутринта ще са между 1° и 6°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, ще духа умерен до силен северозападен вятър.

В четвъртък ще се усили вятърът от запад-северозапад. Денят ще започне със слънчево време, но от югозапад ще се заоблачи, облачността ще е висока и средна.

Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 9° и 14°, а минималните – между 2° и 7°. В петък облачността ще се уплътни и на места в Източна България и в северозападните райони ще превали. Дневните температури чувствително ще се понижат. В събота ще бъде облачно, с валежи, в по-голямата част от страната от сняг, по Черноморието и в крайните южни райони от дъжд. Ще бъде ветровито и понижението на температурите ще продължи.

До Нова година живакът ще се движи низходящо, като според десетдневната прогноза на „Синоптик“ най-студено ще е именно в първия ден на 2015 година. В Югозападна България минималните температури в този ден ще са минус 10, минус 8 градуса, а максималните в страната ще са ог 0 до плюс 3 градуза. За района на пловдив амплитудата ще е от минус 4 до плюс 2 градуса.

Leave a Comment