Бойко Борисов: Не съм го слушал Местан, еле па по коледните празници!

Бойко Борисов„Не съм го слушал Местан. Гледам телевизия, но си спестявам нерви да чета коментари, еле па по коледните празници. Знаете ли, много помага и не ми липсва. Така че нито съм го чул какво е казал, нито аз ги съветвам тях. Благодаря, че са се опитали да го направят, но това не ме касае“. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос как ще коментира призива на лидера на ДПС Лютви Местан към него да се освободи от Патриотичния фронт. Министър-председателят участваше в коледен турнир по футбол, който бе спечелен от отбора му „Витоша“ (Бистрица). След него той отговори на журналистически въпроси.

„2014-а е ужасна година. Аз всеки ден го напомням. Само си представете в последния работен ден затворихме, след като изплатихме 3.170 млрд. по КТБ само от 6 декември досега. Представете си това да е влязло в спортни площадки, стадиони и какво ли не. 3.170 млрд, които можеше да ги харчи българският народ“, ядосано възкликна премиерът.

Той отбеляза и добрите неща направени в последните седмици – даването на коледни добавки за пенсионерите с най-ниски пенсии и отблокирането на средствата по оперативните програми на Европейския съюз. „Пуснахме еврофондовете, над 7.3 млрд. влязоха в държавата, което ще допринесе за бизнеса и растежа на икономиката, разплатихме се с общините. Дадохме 12 млн. за залата в Пловдив, 10 млн. за залата във Варна, знаете какъв кимизарник беше. Просто беше нищо – непипана, откакто е построена“, изреди Борисов.

Борисов отказа да отговори за спорните промени в пенсионното осигуряване, които бяха приети с гласовете на ДПС и ГЕРБ в последния работен ден на парламента. Вместо това, той попита: „Сега, вие сте дошли тука да гледате мач, или да ме изпитвате за пенсионната реформа. Все пак празнични дни са“.

Leave a Comment