Как светеше Европа на Нова година – снимка от Космоса

Как светеше Старият континент при посрещането на Нова година се вижда от сателитна снимка направена от космическото пространство около Земята. Фотосът на обляната в празнични светлини Европа  е най-възхитителната новогодишна картичка тази година, съобщи БНТ.

светлините на Европа – снимка от Космоса

Триумфалната арка в Париж се превърна в площадка за изстрелване на фойерверки. Светлинното шоу озари “Шанз-Елизе” за радост на многохилядната публика, изпълнила булеварда.

В Брюксел забраниха на гражданите да организират собствена заря за посрещането на Нова година. За сметка на това над 100 хиляди души се насладиха на внушително светлинно шоу в центъра на белгийската столица. 10 000 цветни ракети с общо тегло 600 килограма разпръснаха 90 000 горящи звезди в небето.

Червеният площад в Москва стана разноцветен под светлината на фойерверките и светлинните ефекти. Хора от цяла Русия и от много краища празнуваха в центъра на Москва и приемаха поздрави от самия Дядо Мраз.

Най-студената новогодишна нощ за последния половин век беше регистрирана в Румъния. В Букурещ беше минус 20, а в окръг Ковасна бяха измерени минус 31 градуса. Температурите не помрачиха новогодишното настроение.

 

Leave a Comment