Ям само конско месо и свалих 20 години

Димитър Къртев

Кметът Къртев

„От години ям само конско месо. И виж ме – на 60 години съм, а изглеждам като на 40″, похвали се кметът на село Радиново Димитър Къртев. Братята на кмета притежават кланица и колбасарница в селото. Конското месо е сред основните суровини, които влагат в колбасите по регламент. Продават го и като пържоли.

След кмета, най-редовните консуматори на този вид мръвка са спортистите. Те я предпочитали, защото не съдържала холестерол.

„Не е вярно, че продуктите с това месо са по-евтини. На същата цена са като другите колбаси, в които се влага говеждо и телешко месо“, уточни Димитър Къртев. Той добави, че в Италия саламите с конско месо са два пъти по-скъпи от телешките. „Сигурно, защото италианците са глупави“, предположи кметът.

Според него България е назад с този продукт още от царско време, когато с указ е било забранено убиването на коне за нуждите на месопреработвателите.

Leave a Comment