Кабинетът възложи на земеделския министър да съдейства на „Пампорово“АД

Стената на ПампоровоКабинетът отмени неприсъствено решение, взето в последния работен ден на правителството на Пламен Орешарски, което е свързано с концесията на ски курорта Пампорово в Родопите.

С днешното решение правителството възлага на министъра на земеделието да придвижва исканията на концесионера на ски зоната в Пампорово за изменение на действащи подробни устройствени планове и за сервитутно право, както и за сервитутни права върху имоти – горска територия.

На предишното си заседание кабинетът отмени идентично решение, прието отново неприсъствено от кабинета „Орешарски“, което се отнасяше до промяна в условията на концесионния договор на ски зона над Банско, където концесионер е „Юлен“.

„Пампорово“ АД е собственик на инфраструктурата в комплекса. Дружеството също така поддържа и обработва ски пистите в курорта.

Сервитутното право е вещно право, което в случая позволява на концесионера да прави пътища и инфраструктура, по които туристите да стигат до имота, който той стопанисва.

Според министъра на земеделието и храните Десислава Танева – вносител на предложението за отмяна на решението, то е било прието в нарушение на основни принципи в административното производство, заложени в Административнопроцесуалния кодекс.

Прочети още: Цветелина Бориславова: През целия преход земеделското министерство се управлява от близки до ДПС

МЗХ даде на прокурор Цветелина Бориславова за лифт на Пампорово

Leave a Comment