Мандра с ливански капитал ще изгражда биогаз инсталация в Първомай

Мандра "Шипка 99" в Първомай

Мандра „Шипка 99“ в Първомай

Мандрата „Шипка 99″АД в Първомай има намерение да разшири производствената си база и освен това да изгради инсталация за биогаз, подобно на млекопреработвателя „Бонитрекс“ в село Долнослав, Асеновградско. (за инсталацията на „Бонитрекс“ виж тук). Това се вижда от инвестиционното намерение на дружеството, което е публикувано за обсъждане.

„Шипка 99“ не е особено популярна сред потребителите, тъй като продуктите ѝ са предназначени най-вече за износ. Дружеството има само два фирмени магазина с името „Маестро“ – в София и Бургас, в които търгува стоката си. Основните ѝ пазара са на Изток – Ирак, Обединени арабски емирства, Русия и други. Мандрата съществува от почти 15 години.

Портфолиото ѝ е изключително разнообразно. Мандрата произвежда предимно овче саламурено сирене, кашкавал от овче мляко, но също така сирене и кашкавал от краве мляко и малки количества козе саламурено сирене. Най-големите ѝ приходи обаче са от топеното сирене, от което през 2013 г. е получила 4.4 млн. лв. според финансовия отчет.

„Шипка 99“ е българо-ливанска фирма, в която големият акционер е „ГруПка холдинг“ С.А.Л.(86%), регистриран в Бейрут. Българският участник в мандрата е Иван Савов (12%), който е и изпълнителен директор. В предприятието работят около 70 човека.

 

 

1 Comment

  1. Siopoulos каза:

    Dear Sir’s ,
    Please inform me if you are able and willing to supply us with any quantity of row goat and or ship milk.

    Best regards

    Belgomilk
    Gregory Siopoulos

Leave a Comment