Пловдивският бизнесмен Червенков – Райфъла стои зад престъпна група

Атанас Червенков - Райфъла

Атанас Червенков Снимка на „24 часа“

Концесионерът на западналия пазар на ул. „Младежка“ в Пловдив и собственик на частната „Неотложна помощ“ Атанас Червенков – Райфъла стои зад престъпна група, съобщи на пресконференция в Пловдив главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, цитиран от радио “Фокус Пловдив“. Групата е направила опит за убийство, извършила е няколко палежи на автомобили и е съпричастна към други престъплени Според Лазаров има достатъчно доказателства, че бизнесменът е поръчител на всичките тези престъпления.

Червенков – Райфъла е давал своите поръчки на криминално проявения пловдивчанин Веселин Загорски, който е наемал изпълнители на поръчките. По нареждане на Червенков е бил направен опит за убийство през февруари 2014 година на един от собствениците на частна клиника в Пловдив, който се явява конкурент в бизнеса. Аргир Гяуров беше намушкан пред дома си с нож седем пъти и оцеля по чудо. Поръчката е била за 20 000 лева, но изпълнителите са получили само половината сума, защото нападнатият е оживял.

Според МВР по поръчка на Червенков за периода 2013 – 2014 година са запалени общо седем автомобила в Пловдив. Сред тях са линейка на клиниката на Аргир Гяуров и три коли на семейството на бившия депутат от ГЕРБ Анатолий Йорданов, който също е бизнес конкурент на Червенков.

До момента са задържани шестима души. С наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ от първоинстанционния съд са четири от лицата. Предстои да бъде поискана постоянна мярка за неотклонение и на другите двама, сред които е и поръчителят на престъпленията Атанас Червенков, обясни окръжният прокурор Румен Попов.

Извършителите са направили пълни самопризнания в присъствието на адвокати.

В началото на март миналата година Атанас Червенков даде интервю пред Нова телевизия, в което разказа за причините за „развода“ си с партията на Николай Бареков „България без цензура“. Той обясни, че разривът е настъпил след като Бареков е отказал да му помогне, когато Райфъла получил заплахи, че ще отвлекат жена му и сина му.

( Прочети: А. Червенков Райфъла: „България без цензура“ е корпоративно предприятие за политика)

През 2013 г. пък Червенков изпъкна на митинг  на Гроздовия пазар, на който поиска оставката на кмета Иван Тотев.

(Прочети: Протестът: 500 забръмчаха на Гроздовия пазар в Пловдив)

Leave a Comment