„Изба на годината“ ще излъчи за пръв път „Винария“

Винария

Изба на годината“ ще бъде излъчена за пръв път на международното изложение за лозарство и винарство „Винария 2015“ в Пловдив. От Международния панаир не съобщават условията на конкурса. Тазгодишната „Винария“ ще се проведе от 4 до 8 март.

Друга изненадата, подготвена от домакините е Градът на виното. Той ще представи винените колекции на известни български и чужди изби,  участващи във „Винария 2015“.

Градът на виното ще пресъздаде атмосферата на българските възрожденски къщи и улици. В него ще бъдат събрани експозиции на изложители, зони за гурме демонстрации, за презентации, за провеждане на майсторски класове и за отдих, модерно оборудван пресцентър, сцена за музикални изпълнения и бутик, където ценителите ще могат да купят изискани вина.

В залата за презентации ще бъдат организирани майсторски класове, лекции и представяне на нови продукти, а в гурме зоната известни ресторанти ще представят уменията на своите шеф-готвачи и сомелиери.

На 4 март, по време на официалната церемония  „Нощта на Ритоните“, авторитетното жури ще обяви носителите на най-високата награда – „Златен ритон.

 

 

моб.тел.: 0888 563656

Leave a Comment