Лошият късмет с мъжете на Лиса Мари Пресли

lisa-marie-presley_5Певицата и актриса Лиса Мари Пресли днес става на 47 г.  и вече е надживяла с пет години прочутия си баща Елвис, който почина на 42. Съдбата ѝ е да кръстосва пътищата на знаменити в шоу бизнеса мъже и … да се разминава с тях.

Лиса Мари е родена на 1 февруари 1968 г. в Мемфис, Тенеси, в семейството на Елвис  и Присила Пресли. Тя живее в имението  на баща си Грейсланд в Мемфис, Тенеси, до четири годишна възраст, когато родителите ѝ се разделят. Детето се премества с майка си в Лос Анджелис, Калифорния. Въпреки раздялата на родителите си, тя продължи да се вижда и с двамата, като разделя времето си между Лос Анджелис и Мемфис. Когато е на 9 години, баща ѝ умира от сърдечна недостатъчност, свързана със злоупотреба на лекарства. След смъртта му, Пресли се премества да живее с майка си и нейния приятеля Майкъл Едуардс за постоянно.

Като тинейджърка, Лиса Мари прекъсва училище и започва да злоупотребява с наркотици и на 17 години е изпратена в клиника за рехабилитация Scientology’s Celebrity Center. Докато е там, Пресли се запознава с рок-енд-рол музиканта Дани Киоу. Лиса Мари и Киоу се женят на 3 октомври 1988 г., когато тя е на 20 години. Двамата имат две деца: дъщеря на име Даниел и син наречен Бенджамин. Лиса Мари обаче не се ограничава само в ролята си на млада майка и съпруга, а започва и музикална кариера. През 1992 г. тя записва първото си демо, но отхвърля договор за албум, който ѝ е предложен след това.

Пресли и Киоу се развеждат през 1994 г. след шест години брак. След раздялата им, Пресли има низ от неуспешни връзки и спонтанни бракове. Само 20 дни след като разводът ѝ с Киоу е финализиран, Лиса Мари се жени за Майкъл Джексън. Твърди се, че Джексън ѝ предлага брак по телефона само четири месеца, след като за започнали да излизат. Тяхната връзка е краткотрайна обаче – Пресли подава молба за развод през януари 1996.

Лиса Мари ПреслиПрез 2000 г., когато е сгодена за музиканта Джон Осзайка, тя се запознава с актьора Никълъс Кейдж. Скоро след това отменя годежа си и започва връзка с Кейдж. Двойката се жени в Хавай на 10 август 2002 г., но се развежда само 108 дни по-късно.

Пресли се обръща към музиката за утеха и издава първия си албум „To Whom It May Concern“ на 8 април 2003 г. Албумът дебютира под ном ер 5 в класацията „Билборд 200“. „Now What“ – вторият албум на Лиса Мари , е издаден на 5 април 2005 г. и дебютира номер 9 в „Билборд 200“. През 2007 г., Лиса Мари записва и сингъла „In the Ghetto“ като посмъртен дует с баща си. Видеото, записано към песента, достига номер 1 в iTunes и № 16 в Билборд класацията за сингъли, като всички приходи отиват за Сциентоложка благотворителност.

На 22 януари 2006 г., Лиса Мари се жени за четвърти път – този път за китариста, продуцент и режисьор Майкъл Локууд. Двойката приветства двуяйчните близнаци Харпър и Финли Локууд на 7 октомври, 2008.

В допълнение към музикалната си кариера, Лиса Мари служи като съпопечител на имението на Елвис Пресли, което е превърнато в музей. Тя също така продължава да поддържа връзка с Сциентология чрез майка си, училище Apple и Клиника за рехабилитация Scientology’s Celebrity Center.

Подготви: Даниела Вълева

Leave a Comment