БАБХ отвори две оферти за доставка на ваксина срещу Син език

Пламен МолловВ присъствието на медиите, комисия на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) в  5-членен състав с председател д-р Бойковски отвори две оферти за доставка на ваксина срещу Син език, която е приложима както за едри, така и за дребни преживни животни. Това стана в края на отминалата седмица, след като животновъдите заплашиха с национален протест, за когото обявиха датата 4 февруари.

До заключителния етап на процедурата бяха допуснати „АСКЛЕП-ФАРМА“ ООД – единична цена на дозата  – 1.04, обща сума  4 519 000 лв. и„ХЮВЕФАРМА“ АД – единична цена на дозата – 1.02, обща сума  4  386 000 лв.

Офертата на „ФАРМА СИС“ не беше отворена. Мотивът на комисията да остави плика запечатан е, че ваксината, която предлага кандидатът, е предназначена само за овце.

 Проф. Моллов съобщи новината, че ВАС  оставя без разглеждане жалбата на „САМ БС“ ЕООД. И до дни се очаква решението на КЗК по жалбата на фирма, която не е подала документи за участие в обществената поръчка.

„Няма място за паника!“, обърна се чрез медиите към животновъдите проф. Моллов. „Държавата ще се погрижи в интерес на стопаните на преживните животни!“.

 

Leave a Comment