Пловдив се отцепва със скандал от Меглена Кунева

Версия „защо“: Столични лица оглавиха партийните предизборни листи във втория град и област в страната
Дани Каназирева

Дани Каназирева ще обясни утре как се стигна до това
Снимка на Радио Пловдив

Основният политически партньор на партията на Меглена Кунева – сдружението на Дани Каназирева, оттегля подкрепата си за „Движение България на гражданите“. Това обявиха от щаба на Каназирева тази сутрин. На специална пресконференция утре в 11.30 ч в х-л „Тримонциум Принцес“ от сдружението ще обяснят причините за фаталния ход 40 дни преди изборите.

Предполага се, че това е свързано с подредбата на изборните листи на „България на гражданите“. През седмицата бе обявено, че водачи ще са лица от София, които са неразпознаваеми за пловдивчани. Бюлетината за Пловдив ще води Калин Томов, а за Пловдив-област – Димитър Танев.

Самата Каназирева, която е и областен лидер на партията на Кунева, бе обявила преди две седмици, че не иска да се включва в изборните листи като кандидат-депутат. Очакваше се обаче д-р Димитър Шишков да заеме челна позиция в пловдската бюлетина.

През изтичащата седмица партията на Кунева претърпя няколко „ампутации“. Областният председател в Сливен Георги Балабанов напусна партията ѝ, заедно със свои поддържници. Част от партийното ръководство в Нова Загора и цялото в Котел публично оповестиха оттеглянето си. То бе обяснено с липсата на допитване до местните структури и централизирано и безапелационно вземане на важни предизборни решения.

Пловдив е поредната паднала барикада на Кунева и то в реална ситуация на започнала предизборна война.

 

 

Leave a Comment