Юрий Ковачев: Кравата е божествен дар, а млякото ѝ подобрява разума

В Индия използват изсушена кравешка тор, за да чистят домовете и храмовете, тъй като тя е антисептична
Юрий Ковачев

Юрий Ковачев

Твърде примитивни са обясненията, че в Индия кравата е свещено животно, тъй като тя може да тегли каруца, да оре, да дава мляко, а най-накрая да се използва и за месо. Според индусите кравата е дар от тези, които обитават висшите светове, обяснява в няколко поредни предавания по News7 специалистът по Аюрведа Юрий Ковачев. В Индия вярват, че когато се грижат добре за кравата, се грижат добре и за земята. Убиването на това животно е еквивалентно на убийството на свещеник.

„Кравата по своите параметри не би трябвало да съществува на земята. При нея всичко е чисто – даже и това, което изхвърля“, обяснява Ковачев.

В прясното краве мляко има много, много сатва. Това е фина енергия, която дава чистота на човешкия разум, помага на съзнанието да получи сила. Сатва се среща на приветливите слънчеви места в природата, при благите хора и в кравето мляко. Според Ковачев информациите, в които се твърди и доказва, че млякото е вредно, са не само грешни, но и злонамерени.

Кравето мляко трябва да се пие по определен начин, да се

В Индия

В Индия

приема правилно. Първо, то трябва да е горещо. За да не създава проблеми на организма, е необходимо да се приема вечер или по принцип – нощно време преди изгрева на слънцето. Хубаво е да се пие с подправки като кардамон, шафран, индийско орехче, канела, джинджифил или куркума. Когато млякото се пие горещо през нощта, тялото не образува слуз – нещо, което се сочи като най-сериозен недостатък от критиците на този продукт.

Индийците много ценят и използват при церемонии маслото Ги, което се получава отново от краве мляко. То е източник на фин огън според Аюрведа.

Кравешката тор е антисептична, продължава Юрий Ковачев. Когато се изсуши, тя има свойството да изчиства всякаква нечиста енергия. В Индия например поставят във водата малко изсушена на прах кравешка тор, когато чистят храмовете или домовете си.

Урината на това животно също много се цени и ползва в източната страна. Преди няколко години там дори са пуснали на пазара безалкохолна напитка, за направата на която се използва преработена урина от свещеното животно.

Leave a Comment