Доц. Христо Симидчиев подготви настолно четиво за оранжеристи: „За хидропониката от А до Я“

Христо СимидчиевДоц. д-р Христо Симидчиев подготви настолно четиво за оранжерийните производители, озаглавено „За хидропониката от А до Я“. Книгата с обем около 400 страници ще се появи на специализирания книжен пазар през юни тази година, а появата ѝ ще бъде предшествана от презентация в дните на селскостопанската изложба Агра в Пловдив в началото на март.

Доц. Симидчиев представя в книгата видовете субстрати, хранителния режим със съответни рецепти за различни оранжерийни култури – цветя (гербери, рози, карамфили), краставици, домати, пипер, салати, ягоди и пъпеши. В друга глава обръща внимание на недостига на основните елементи, както и на признаците за него. Технологиите за отглеждане на оранжерийните растения е в следващ раздел. Отделено е място и на разсадопроизводството.

В „За хидропониката от А до Я“ са отразени последните технологии и практическото им приложение в оранжерийното производство, споделя авторът, който преди години бе и директор на Института по зеленчукови култури в Пловдив. Доц. Симидчиев има множество специализации в най-напредналите в оранжерийното производство държави. Той е и консултант в практическото покрито земеделие, както и в изготвянето на бизнес планове.

(Интервю с автора четете утре в АгроПловдив)

Leave a Comment