Той кротък, тя избухлива. Той трезвеник, тя попийва. И така 70 г. заедно

Величка и Костадин Стойчеви от Пловдив отпразнуваха 70 години семеен живот днес. Двамата са сключили църковен брак малко преди края на Втората световна война – на 25 февруари 1945 г. Тогава са били 23-годишни. Родени са през 1922 г., но Костадин е със седем месеца по-възрастен от Величка. Днешният юбилей е известен като Благодатна сватба и е изключително рядко срещан.

Величка и Костадин Стойчеви

„Той беше личен и търсен ерген“, признава си днес бабата, която навремето е успяла да спечели сърцето на своя дядо, който е родом от село Косово.

Специалната юбилейна торта със снимка отпреди 70 г.

Специалната юбилейна торта със снимка отпреди 70 г.

Величка призна, че редовно си пийва по малко ракия или вино, както и че яде месо. Мъжът й пък е пълен въздържател и през живота си винаги е отбягвал алкохол, газирано кафе и тютюн. „Живеем добре, понякога се караме, ама той ми прощава. По-кротък е, а аз съм по-избухлива“, признава жената. И веднага допълва, че винаги е била вярна на съпруга си. Двамата старци на по 93 години са в добро здраве и се подкрепят един друг. 

Дълголетниците бяха поздравени от кмета на район „Западен“ в Пловдив Димитър Колев и заместникът му Нонка Симеонова, които им връчиха плакет и зарадваха юбилярите с огромен букет и оригинална торта във формата на книга със сватбената им снимка, отпечатана на нея. На импровизираното тържество в дома им присъстваха техните най-близки хора, които пожелаха на семейство Стойчеви още дълги години щастлив съвместен живот.

Семейството има син и дъщеря, както и двама внуци, а баба Величка си пожела скоро да се радва и на правнуци.

1 Comment

    Leave a Comment