Таня – момичето, родено с мартеница, днес ги майстори и дарява

Таня е най-хубавото момиче, което предлага мартеници Таня, мартеницапред „Гранд“-а в Пловдив. Тя сама си майстори мартениците и влага в направата им най-хубавите си емоции. Сигурно, защото когато се е родила на 1 март, първият подарък, който е получила в живота си, била една голяма колкото нея мартеница. Подарил ѝ я лекарят, който помагал за раждането. А и тя била първото бебе в Разград, проплакало на този ден.

Въпреки че вече самата тя е майка, детската радост от плетенето на този хубав символ на пролетта, не я е напуснал.

Най-големите мартеници от бяла и червена вълна Таня прави за 20-30 минути, ако е измислила идеята. Някои от бяло-червените естествени бижута тя аранжира с овца, други с барабан, с люта чушка, с биберон.

мартенициДруги мартеници са с пожелание за любов, за богатство, за хармония. Любимите ѝ са тези със знака за безкрайност.

Таня е изработила и специални мартеници, които е изпратила в родния Разград с дарителска цел. Събраните от продажбата им пари тя ще дари за мъж, болен от рак на синусите – съпруг на нейна приятелка в беда.

„Решила съм всяка година да правя мартеници за дарение, защото човек е щастлив, когато може да помогне на някой от сърце“, сподели Таня. И с пленителна усмивка подари на АгроПловдив мартеничка за здраве, късмет и любов.

Leave a Comment