Уроци по пчеларство за начинаещи в Пловдив

пчелаОбщинското пчеларско дружество „Акация 1899“ в Пловдив организира курс за начинаещи пчелари от 10 март. Той продължава общо 150 часа, от които 120 са теоретични уроци, а 30 се провеждат в работещи пчелини. Курсът ще е в почивните дни – събота и неделя, и времетраенето му ще е около два месеца и половина. При приключването му обучаваните получават диплома от „Акация 1899“.

Дипломата не се признава от ДФ „Земеделие“, въпреки че курсистите със сигурност ще усвоят азбуката на пчеларството, защото преподавателите са практикуващи хора с опит. Във Франция например местните пчеларски дружества са получили правото да издават дипломи, които институциите признават. У нас не е така – единствено удостоверенията от лицензирани за обучение фирми се смятат за официален документ.

Ако имате нужда от документ, който да ви помогне за подпомагане по националната пчеларската програма – не сте за нас, обясняват от „Акация 1899“. Но ако искате да да се занимавате с пчеларство – запишете се.

За контакти: 032/62 89 70 – във вторник, сряда и четвъртък от 10 до 12 часа, или 087 8 846 548 – Панчо Панчев, секретар на дружеството

 

Leave a Comment