„Протестна мрежа“ смята оставката на Вучков като отзвук от модела Кой

Веселин ВучковВ обръщение до участниците в управляващата коалиция „Протестна мрежа“ посочва, че оставката на министъра на вътрешните работи Веселин Вучков е знак за съществуващи механизми на зависимост от модела КОЙ.

Днес вътрешният министър Веселин Вучков поде оставка, а премиерът Бойко Борисов я прие. Шефът на МВР обясни, че в петък е внесъл в Министерския съвет предложение за започване на процедура по новия Закон за МВР за избирането на главен секретар на министерството и на председатели на ДАНС и на Държавната агенция „Технически операции“ (ДАТО). В петък по-късно той получил становище от правната служба на Министерския съвет, че след като няма оставки, процедурата не може да бъде открита. Това е и причината за оттеглянето на Веселин Вучков. Той заяви, че не е склонен да оттегли оставката си след сеща с представители на подкрепящите правителството партии.

Пред медиите Бойко Борисов определи оставката на вътрешния министър като „ченгеджийски номера“. На въпрос дали не е зависим чрез някакви компромати от главния секретар и шефа на ДАНС, Борисов отговори: „Държат ме … за шлифера.  За една година да ме бяха съсипали, ако ме държаха с нещо“.

В изявлението си пред медиите Борисов даде да се разбере, че е ядосан на оставката на вътрешния министър Веселин Вучков и най-вече от факта, че тя идва в деня, когато на посещение в София е шефът на ФБР Джеймс Коми, както и азербайджанският президент.

Leave a Comment