Акцентът на БАСФ на АГРА са фунгицидите и новата технология за слънчоглед

Химическата компания има нови решения за лозя, овощни и зеленчуци
БАСФ на АГРА

БАСФ на АГРА

На тазгодишната изложба АГРА акцентът на БАСФ са фунгицидите и новата технология за отглеждането на слънчоглед. Така мениджърът на Южна България Върбан Върбанов обобщи представянето на световната компания на селскостопанския панаир в Пловдив.

„Предстои първото третиране в пшеницата срещу икономически важни болести като ръжди – жълта и кафява, септориоза и брашнеста мана.

До преди няколко години производителите на житни бяха убедени, че житните култури не се нападат от болести или ако това се случи, попада в графата на изключенията. Днес обаче картината е по-различна. Фермерите знаят, че ако не третират ще загубят значителен процент от реколтата си. Препоръката на Върбанов е да се използват Танго супер или Капало, чието предимство е дългото действие. „Танго супер е активен в продължение на 5-6 седмици. А за Капало е добър атестат фактът, че се прилага върху една трета от всички житни посеви в Германия. Няма нещо, което Капало може да пропусне“, обобщи мениджърът за Южна България.

На фокус са и няколко нови продукта като иновативния струбилоринов фунгицид Диамант макс и растежният регулатор Медакс Топ.

„Хербицидът Корело Дуо също е нов у нас. Той контролира не само всички плевели, но в добавка не допуска разпространението на мака“, посочи Върбанов. При използването му не се налага фермерът да обследва посевите за плевели.

Новата технология при слънчогледа – Clearfield plus, гарантира по-висока рентабилност, по-лесна и сигурна борба с плевелите. За да се улесни прилагането на технологията вече е създаден Clearfield клуб, в който БАСФ участва заедно със семенарските къщи.

„Имаме нови решения за лозя, овощни и зеленчуци, но няма да издавам тайната сега, тъй като предстои разяснителна кампания“, съобщи новина в аванс Върбан Върбанов.

 

Leave a Comment