Още четирима са починали от измръзване

Още четирима души – трима мъже и една жена отsniag Кърджали и Кюстендил, са открити починали, съобщи бТВ. Хората са били обявени за издирване, след като са излезли в лошото време и не се завърнали в домовете си.

Починалата жена е на 76 г., а тялото ѝ е било открито вчера в землището на кюстендилското село Пиперков чифлик. Тя е била в неизвестност от 12 март.

Отново в област Кюстендил тази сутрин са намерени телата на баща и син от село Дождевица. Мъжете – на 80 и на 40 години, са видени за последно на 8 март. Тогава двамата се прибирали с влак от Перник. Предполага се, че те са починали от измръзване по пътя от гарата до дома им, който е около километър и половина. По това време метеорологичните условия в Кюстендил са били сложни – с ниски температури и постоянен снеговалеж.

Мъж на 65 години е следващата жертва. Той е открит край село Безводно, област Кърджали. Човекът излязъл от дома си и след като снощи не се е прибрал в дома си, местната полиция е започнала да го търси. При огледа не са открити следи от насилствена смърт.

Leave a Comment