Шаул Камиса Раз очаква 20% ръст на туристите от Израел

Туристите от Израел, които ще посетят България Шаул Камиса Разтази година ще са с 20% повече, прогнозира днес в Русе израелският посланик Шаул Камиса Раз, цитиран от БНР. Дипломатът е сигурен, че атентатът на летището в Сарафово през 2012-а година не е постигнал целта си и отношенията между двете държави не са се влошили, а са укрепили връзката си в борбата срещу тероризма.

„Въпреки че ски сезонът е към своя край, в българските курорти иврит се чува често и това е доказателство, че България е привлекателна за гражданите на Израел“, каза посланик Шаул Камиса Раз.

Той уточни, че над 200 хиляди израелски граждани ще посетят това лято страната ни, тъй като България става все по-отворена и открита към гостите от родината му. „България е много удобна туристическа дестинация, първо е близко, второ, относително е много евтина и услугите са много добри. Те се чувстват много удобно, чувстват се, че даже са в Израел. Манталитетът е подобен и няма студено, няма отдалечено отношение към израелците. Така че това предизвиква пристигане не само на отделни туристи, но и на семейства“, поясни дипломатът.

 

 

Leave a Comment