Още три дни за подаване на корпоративните декларации в НАП

Още само три работни дни остават за подаване наНАП в Пловдив корпоративните декларации и внасяне на дължимия данък след приспадане на авансовите вноски, напомнят от НАП Пловдив. Срокът изтича на 31 март, който се пада идния вторник.

Фирмите, които подадат декларациите си по електронен път ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1 000 лв.). Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен в срок до 31 март 2015 година. До момента в Агенцията в Пловдив онлайн са подадени 18 000 декларации. Още 7 000 са приети на място в салона за обслужване и по пощите.

И през тази година продължава съвместната инициатива на Агенцията с Националния статистически институт (НСИ) за подаване само на едно място на годишните отчети за дейността, които фирмите представят едновременно с декларациите си за облагане с корпоративни данъци. Възможностите са или по електронен път в НСИ, задължително подписани с електронен подпис, или на хартиен носител в офисите на НАП. Обменът на информация между двете институции става изцяло по служебен път.

 

Leave a Comment