Бившият районен кмет на Пловдив Павлинка Кацарова оглави борда на „Летище Пловдив“

Бившият шеф на образователния инспекторат и бивш кмет,

Павлинка Кацарова

Павлинка Кацарова

а по-късно и секретар на район „Южен“ в Пловдив, Павлинка Кацарова е назначена за председател на Борда на директорите на „Летище Пловдив“ЕАД.

Новината бе посрещната критично от пловдивчани, най-вече заради инцидента преди три години, когато като районен кмет Кацарова блъсна леко и без последствие за тях две ученички, и без да прояви загриженост, продължи с автомобила си.

Случаят ѝ костваше кметския стол. По-късно Кацарова се кандидатира за поста секретар в същия район и го спечели.

Когато новият шеф на летището управляваше РИ на МОН, учителското съсловие в града не изпитваше симпатии към Кацарова и напускането ѝ на инспектората бе посрещнато с облекчение.

Павлинка Кацарова е машинен инженер, била е и преподавател в някогашния колеж „Джон Атанасов“. Има научна степен „доцент“.

Славчо Атанасов – днес депутат от Патриотичния фронт, а преди два мандата – кмет на Пловдив, подготви по повод назначението на Кацарова специално писмо към медиите. В него той нарича поставянето ѝ начело на борда на летището „поредното кадрово безумие в управлението на това стратегическо за цяла Южна България съоръжение“. „Бог да пази летище „Пловдив“ с такъв шеф на борда е единственият коментар, който можем да направим за назначението на Павлинка Кацарова в управлението на аеропорта“, завършва коментарът на Славчо Атанасов.

В търговския регистър назначението на Кацарова още не е регистрирано. В Борда на директорите все още стоят имената на Иванка Петкова, Владимир Щърбанов и Спас Шуманов. Иванка Петкова, областен секретар на БСП, бе назначена от правителството на Орешарски, но вече е извън борда.

 

 

Leave a Comment