Нов управител на БНБ до месец, спрягат се двама от МВФ

Ivan_Iskrov,_Governor_of_the_Bulgarian_National_BankБНБ ще има нов управител до месец, съобщи в парламента финансовият министър Владислав Горанов. Преговори се водят с няколко души, сред които са и работещите в Международния валутен фонд (МВФ) Димитър Радев и Николай Георгиев, съобщи бТВ.

Наскоро гуверньорът на БНБ Иван Искров призова депутатите от временната комисия за КТБ бързо да му изберат заместник като подарък за рождения му ден, който бе вчера.

Двамата известни кандидати към момента са били бивши заместник-министри на финансите, но от години живеят в САЩ и работят за МВФ.

Димитър Радев е роден през 1956 г. В момента ръководи мисия за техническа помощ на МВФ за т.нар. „тежки“ държави от Източна Европа, Централна Азия, Близкия изток и Африка.

Другият кандидат е Николай Георгиев, който е роден през 1965 г. в Бургас Той е завършил Университета за национално и световно стопанство със специалност „Макроикономическо планиране“. Има магистърска степен по икономика от университета в Делауеър и докторска степен от университета в Мериленд. От март тази година той оглави мисията на МВФ за Украйна.

Leave a Comment