Адвокатът: Ако Цветан Василев проговори, ще сложи точка на прехода

Дано разберем цялата истина, но не във връзка със смъртта на Цветан Василев, изрази надежда Христо Ботев

Ако Цветан Василев огласи всичко, което знае, ще сложи точка на прехода в България. Това заяви тази сутрин пред бТВ адвокатът на банкера Христо Ботев. Вчера бе публикувано пространно интервю с него, направено от Явор Дачков.

адвокат Христо Ботев

Адвокат Христо Ботев

„Той е дал показания пред съдия в европейска държава, където това е възможно, а те се пазят при двама нотариуси в различни държави, като условието те да бъдат показани е настъпването на неговата смърт. Не вярвам, че това е блъф – за толкова години и с толкова контакти той има какво да разкаже. Според мен това е гаранция”, заяви адвокат Ботев.

Той смята, че в показанията си Василев разказва за политическия и икономическия елит на страната. „Ако тези неща излязат на бял свят, това ще е точката на прехода”, подчерта адвокатът.

„Дори в Сърбия тече разследване за заплахи срещу живота му – ще се окаже, че сръбските власти ще свършат работата на българските”, коментира още той.

„Аз с него (Цветан Василев – б.р.) се познавам от август 2014 г. Комуникирали сме много пъти, че той трябва да говори. Решихме, че ако ще говори, трябва да е първо пред прокуратурата, която обаче отказа. След като се заговори за сделката за „Виваком”, решихме, че сега е моментът. Той ще говори пред конкретни журналисти. С Явор Дачков никога не е имал конкретни отношения, а и той е писал критични неща за връзките на Цветан Василев с Делян Пеевски. Цветан Василев сега започва да говори. Той знае кои журналисти да избере, така че да не бъде обвинен, че те пишат каквото той иска да се напише”, обясни адвокатът.

Според Христо Ботев, Цветан Василев се е срещал с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов в качеството му на опозиционен лидер по времето на управлението на кабинета „Орешарски”. „Василев е предупредил Борисов, че се готви нещо срещу КТБ”, посочи той и допълни, че банкерът е имал подобна среща и с гуверньора на БНБ Иван Искров. Искров обаче отрича такава среща да се е състояла.

„Дано разберем цялата истина, но не във връзка със смъртта на Цветан Василев”, изрази надежда адвокат Христо Ботев.

Leave a Comment