Фирма дублира името на Националната служба за съвети в земеделието

съвети в земеделието„Съвети в земеделието“ООД и „Национална служба за съвети в земеделието“ (НССЗ) са напълно различни юридически субекти, съобщава днес в обръщение към земеделските служители държавната институция НССЗ.

От националната служба обясняват, че са „зачестили недоразуменията през последните седмици“, поради което те са решили да направят разграничителното съобщение. Става въпрос за „две различни юридически лица, които и не извършват каквито и да е съвместни дейности“, уточняват от НССЗ.

„НССЗ e държавна институция към Министерството на земеделието и храните и предоставя безплатни консултантски и съветнически услуги, провежда информационни срещи и обучения на земеделски производители. „Съвети в земеделието” ООД е частна фирма регистрирана по търговския закон.“

От националната служба допълват, че са приключили със 150-часовите курсове за обучения на земеделски производители и че не планират нови в рамките на календарната година.

„Съвети в земеделието“ООД е съвместно дружество на Александър Павлов и Кристиан Жеков, се вижда от Търговския регистър. Дружеството е със софийска регистрация, но адресът на кореспонденция е във Варна.

От НССЗ информират, че разполагат с 27 териториални областни офиси в областните градове. „В случай на некоректно използване на името на НССЗ и при всяко едно съмнение в тази насока, моля да се свържете с нас“, призовават от националната служба.

Leave a Comment