Час по хуманност в парк Лаута в Деня на птиците

В Деня на птиците, който се чества на 1-ви април, ученици от няколко основни и средни учебни заведения ще имат часове на открито в парк Лаута в Пловдив. Празникът ще се проведе между 14 и 16 часа, информират от  дирекция „Екология“ в общината. На тази дата ще се отбележи също и  Денят на безстопанствените животни. Общият празник ще е под надслов „С грижа за птиците и домашните животни“.

Денят на птиците

Участници в мероприятието ще са ученици от  СОУ „Св.Софроний Врачански”, СОУ „Св.Патриарх Евтимий”, ОУ „Васил Левски” и  гимназисти от ПГВАД „Христо Ботев”, които трескаво подготвят своите изяви още от началото на месец март.

В часовете на открито има „час по трудово”, „час по рисуване”, „часът на Чичо доктор”, „час по хуманност”, викторина, а в „междучасията” – маскен бал, наблюдаване и разпознаване на птиците в Лаута. От лекторите – общинските еколози, експерти от дружеството за защита на птиците и киноложкото дружество в Пловдив, учениците ще научат полезни и любопитни неща за птичето разнообразие, за това от кога и защо се чества деня на птиците – един от най-старите празници в екологичния календар.

Събитието ще приключи при изложбата-базар на изработени от децата тематични изделия, които публиката може да закупи на символични цени. Средствата от базара, които децата ще съберат, ще бъдат използвани за добра кауза, подробности за която и те самите ще разкажат на място.

 

 

Leave a Comment