76 студенти ще приемат на стаж в структури на МЗХ

Обявени са 36 позиции за растениевъдство, 18 за животновъдство, 7 – ветеринарна медицина

Мартин Маринов, студент в АУДнес бяха публикувани 1672 стажантски позиции по Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация за 2015 г. Програмата се провежда за четвърта поредна година при изключителен интерес както от страна на студентите, така и от страна на държавната администрация.

В държавните структури към Министерството на земеделието и храните ще бъдат приети на стаж 76 студенти от аграрни ВУЗ.

36 са позициите с направление „Растениевъдство“. Студентите ще стажуват предимно в офиси на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ), но също така и в някои областни земеделски дирекции. В НССЗ ще приемат младежи както в централната служба, така и в поделенията в Благоевград, Варна, Габрово, Добрич, Пазарджик, Велико Търново, Перник, Русе, Ямбол, Търговище и Шумен. Областните земеделски дирекции, отворени за студенти, са София и Добрич. В Пловдив ще има едно място, което е обявено от администрацията на район „Тракия“.

18 ще са стажантите с направление „Животновъдство“. Те ще се обучават в дирекциите на Българската агенция по безопасност на храните в София, Враца, Кюстендил, Ловеч, Пловдив, Силистра и Хасково. В Областните дирекции „Земеделие“ в Пловдив и София също ще приемат студенти за едномесечен стаж.

Седем студенти могат да стажуват в направление „Ветеринарна медицина“. И още 17 в „Горско стопанство“.

В Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация 2015 г. могат да участват всички студенти, които са в процес на обучение във висше училище в страната или чужбина с непрекъснати студентски права без значение от степента, формата на обучението или курса.

Стажовете ще са едномесечни и неплатени. Ще се проведат в периода 1 юли – 30 септември.

Програмата е с фокус върху придобиването на професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и професионална ориентация на студентите.

Условията на програмата са публикувани на Портала за студентски стажове в държавната администрация (http://staj.government.bg) в раздел „Информация за програмата”.

Процедурата за кандидатстване и подбор е изцяло онлайн и се осъществява на портала. Крайният срок за кандидатстване е 29 април 2015 г.

 

Leave a Comment