В супермаркети „Слънчеви лъчи“ българското качество е у дома си

Всеки от двата магазина разполага със собствена кухня и транжорна

 

Супермаркет Слънчеви лъчиЧисто българските супермаркети „Слънчеви лъчи“ в Пловдив са от малкото магазини в града, които не само оцеляват под мощната сянка на западните хипермаркети, но и увеличават клиентите си.

„Обичам да пазарувам тук“, споделя Цветана Арнаудова (45 г.), която живее в квартала. И обяснява: „Първо, защото това е български магазин. Второ, защото тук предлагат родни марки от най-качествените храни. Трето – кухнята в този супермаркет е наистина превъзходна. И четвърто, когато дам 10 стотинки повече за домати или нещо друго, което в западните вериги е малко по-евтино, няма да обеднея, нали“, пита риторично жената.

"Слънчеви лъчи" до "Света Каридад"

„Слънчеви лъчи“ до „Света Каридад“

В двата супермаркета, които са в район „Южен“, над 80% от храните са български. „Подбираме внимателно доставчиците си, защото сме убедени, че клиентите ни заслужават най-доброто, което се произвежда у нас. Храната е важна част от ежедневието не само за здравето, но и за доброто настроение. А в България имаме страхотни производители, на които и чужденците ни завиждат“, обясняват от снабдителския отдел на фирмата.

На щандовете за месо в двама магазина стоката е винаги прясна и току-що разфасована в

Идната седмица най-търсеното месо на щанда ще е българското агнешко

Идната седмица най-търсеното месо на щанда ще е българското агнешко

транжорните, които си има всеки от тях.

Освен това там приготвят по свои рецепти кебапчета и кюфтета, а също и кайма. „Слънчеви лъчи“ са от малкото магазини в страната, в които продават и българско телешко месо. Отскоро в супермаркета до болница „Света Каридад“ има и специален щанд за прясна риба – морска и сладководна.

В „Слънчеви лъчи“ българските производители на храни влизат като у дома си – няма входни такси, няма опити за извиване на ръце. Търговецът и доставчиците заедно обмислят кога и какви намаления да направят, така че и клиентите да са доволни, че са пазарували на сметка. Акциите са седмични и месечни.

Слънчеви лъчи

Един от щандовете, който събира много клиенти, е този за готова храна за вкъщи. Въпреки, че двата супермаркета са сравнително близо един до друг – на не повече от 1.5 км, всеки от тях си има своя кухня. „Разнасянето на храна е лоша практика. Предпочитаме каквото сготвим, веднага да го „сервираме“ на щанда“, обясняват готвачите.

 

Щанд за готова храна в Слънчеви лъчиРецептите са като за домашна кухня, в която се трудят истински майстори. Има супи, богати салати с пресни продукти, катъци, прекрасни за вкуса комбинации от зеленчуци с цедено мляко и майонеза, основни ястия с ориз, зеле, картофи, постни блюда, сочни мръвки и десерти, които само като ги гледаш, усещаш, че животът е вкусен.

В супермаркети „Слънчеви лъчи“ намират прехраната си 120 човека. На касите не питат с дежурното: „Добре ли пазарувахте? Имаше ли проблеми?“ Но пък в двата магазина се усеща, че персоналът е добронамерен и работи с настроение.

На въпроса „Как успяхте да се справите с конкуренцията на европейските хипермаркети“, управителите на двата магазина отговарят: Три неща са важни. Качеството на стоките, умната организация и намирането на подходящи хора за всяко място.

Първият „Слънчеви лъчи“ е на мястото на някогашния ресторант „Хоризонт“ на ул. „Михалаки Георгиев“. Вторият е на „Никола Вапцаров“ 23 до болница „Света Каридад“. Отворени са всеки ден от 7:00 до 22:00 часа.

Слънчеви лъчи

Leave a Comment