Политиците местят офицерите, НАП Пловдив с нов директор

Сергей Маринов

Сергей Маринов

Новината за Пловдив снощи бе, че Националната агенция по приходите (НАП) е освободила досегашния териториален данъчен шеф  Георги Тахов и, според „Марица“  новият данъчен №1 е Сергей Маринов. Вероятно като и.д. до провеждането на конкурс, какъвто е редът. Политиците свалят, политиците въздигат.

Те не си играят пет за четири. Местят хората като фигури на голямата шахматна дъска. А шефът на НАП – Пловдив не е по-малък от офицер. Защо офицер? А нима НАП не действа отвреме-навреме като силова структура? Нима всеки шеф на НАП няма своето „тефтерче на Златанов“?

Сергей Маринов бе териториален директор на НАП – Пловдив от декември 2009 г. до октомври 2012-а.  И от 14 април 2015 г. до … Ще видим докога.

Георги Тахов

Георги Тахов

Маринов смени Георги Тахов. Той бе териториален директор от 17 април 2013 г. до 14 април 2015.

Тахов пък зае мястото на Николай Брънчев – шеф в периода октомври 2012 – февруари 2013 г.

Николай Брънчев

Николай Брънчев

Преди Брънчев бе Сергей Маринов. По времето на Брънчев Маринов бе запратен като зам.-директор на „Контрол“, май на седмия етаж, където успешно се справяше със задълженията си, защото е професионалист.

Георги Търновалийски

Георги Търновалийски

Преди Сергей Маринов начело на пловдивската дирекция бе Георги Търновалийски. До миналата година той бе зам.-директор на централата на НАП в София, а днес е депутат от БСП.

А преди Търновалийски бе Менда Стоянова – председател на бюджетната комисия в парламента в това и в по-предишното Народно събрание.Менда Стоянова

И докато изреждаме рокадите в последните десет години в НАП – Пловдив, текстът все повече заприличва на библейски. „Авраам роди Исаака. Исаак роди Иакова. Иаков роди Иуда и братята му. Иуда роди Фареса и Зара от Тамар…“ (Новият завет от Матея). И така древният апостол реди историята на родовете до Иисус, който на Разпети петък бе разпнат, а на Великден възкръсна.

Така и директорите на НАП – Пловдив живеят между „Осанна“ и „Разпни го“ и трябва да танцуват, защото „Уморените коне ги убиват, нали?“ Пита ли ги някой как се чувстват, когато ги натирят в схлупен кабинет? Какво си мислят, когато някои служители, които са били готови да им целуват ръка, изведнъж започнат да се хилят злорадо и да показват раздвоения си език? Тежко е.

Тежко е, защото е безпринципно.

Когато Сергей Маринов бе териториален директор през 2009-2012 г., приходите от НАП – Пловдив бяха забележително високи. Но, това въобще не попречи да го изпратят на седмия етаж. Сега обаче офицерът, който стоя две години и половина замръзнал на една позиция, бе преместен на друго поле.

Честито на Сергей Маринов! А тези, с раздвоения език, май ще влязат в своя частен кръг на разпятието. Една идейка за тях: Защо не станете пчелари? В кошера политиката е максимално ясна – търтеите ги гонят, царицата майка я хранят, работничките се трудят, а медът е сладък. Винаги е сладък, а не само когато  вашите хора са на власт.

Прочети още: Директор на екс: Николай Брънчев се завръща като шеф на НАП Пловдив

Икономистът, юристът и полицаят Георги Тахов начело на НАП-Пловдив

Кадруването в НАП Пловдив започна, понижиха Сергей Маринов

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment