Анакин Скайуокър дундурка бебе на 34-ия си рожден ден

Хейдън КристенсенДнес Хейдън Кристенсен, по-известен като младия Анакин Скайуокър от епизодите 2 и 3 на сагата „Междузвездни войни“, празнува 34-е рожден ден.

Роден във Ванкувър, Британска Колумбия на 19 април 1981 г., Хейдън Кристенсен се премества със семейството си в района на Торонто, когато е малък. Неговото влизане в шоубизнеса става чрез по-голямата му сестра Хеся. Шампионка по трамплин, тя е избрана да участва в реклама за чипса Pringles. На нея ѝ харесва това преживяване толкова много, че решава да си вземе агент. Хейдън, който е на 12 години в този момент, също се съгласява да бъде представян и е подписан на място.

Той бързо получава роля в канадския сапунен сериал „Family Passions“. На следващата година прави филмовия си дебют с малка роля в „In the Mouth of Madness “ (1994), режисиран от Джон Карпентър. Хейдън продължава да работи непрекъснато както в телевизионни филми, така и с малки роли в утвърдени ТВ сериали като „Forever Knight“, „Goosebumps“, „Are You Afraid of the Dark“ и „The Famous Jett Jackson“ преди да се завърне на големия екран и да се снима в поддържаща роля във филма на София Копола „Обречени да умрат“ (1999 г.), заедно с Кирстен Дънст и Джош Хартнет.

След това той е една от звездите във снимания във Ванкувър сериал на  Fox Family „Higher Ground“. Шоуто му вдига достатъчно рейтинга, че той е в състояние да си наеме мениджър, който променя кариерата му. Негова касета е изпратена до хората на Джордж Лукас, които са в търсене на следващия Анакин Скайуокър. След като се явява на кастинг, всички което остава на Кристенсън е да чака. Накрая, той получава обаждане от мениджъра си с новината, че е получил ролята за епизод две и три от поредицата. „Излязох навън просто зашеметен и в недоумение. Обадих се на майка ми веднага, а съквартирантът ми започна да крещи саундтрака на Междузвездни войни на заден план. Не исках да кажа на майка си веднага, но разбира се тя чу музиката и откачи. “

Между работата си по „Междузвездни войни“ Кристенсън има време и да участва в по-ниско бюджетни филми като „Къщата на моя живот“ (2001 г.) и „Падение: Историята на Стивън Глас“ (2003). През 2002 г. Хейдън прави своя дебют в лондонския театър като си партнира с Джейк Гиленхал в „This Is Our Youth“.

След „Междузвездни войни“, той се снима  във филми като „Златното момиче“ (2007) заедно със Сиена Милър и „Телепорт“ със Самюъл Джаксън.

В свободното си време той обича да свири на пиано, да играе тенис и хокей и да събира жаби играчки. Хейдън и актрисата Рейчъл Билсън, с която се запознава по време на снимките на „Телепорт“, започват да излизат през 2007 г., а през 2008 г. се сгодяват. След кратка раздяла през 2010 г., те отново се събират, като миналата година двойката приветства момиченце.

Подготви: Даниела Вълева

Leave a Comment