Швейцария ни подкрепя с 27.4 млн. франка за обезвреждане на пестициди и опасни отпадъци

склад за пестицидиКонфедерация Швейцария ще подпомогне страната ни по изпълнение на два проекта на обща стойност 27.4 млн. швейцаски франка (52.12 млн. лв. – б.р.). Единият проект е „Екологосъобразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита. Вторият е със заглавие „Изследване и разработване на пилотни модели за събиране и временно съхранение на опасни битови отпадъци“, съобщават от правителствената пресслужба.

Прочети още: В Пловдивска област са складирани 626 тона опасни стари пестициди

Днес от 17,30 часа в хотел „Хилтън“ в София заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и посланикът на Конфедерация Швейцария в България Н.П. Денис Кнобел ще подпишат двата проекта, финансирани по линия на . Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Проектите ще се изпълняват от Министерството на околната среда и водите чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

В рамките на събитието вицепремиерът Дончев и министър Василева ще участват в среща с представители на швейцарския бизнес в България, организирана от Посолството на Швейцария и Българо-швейцарската търговска камара.

Leave a Comment