Необяснимо: Уважавана акушерка се опитала да убие новородено

45399Акушерката с безупречна репутация и дългогодишен стаж Емилия Ковачева е обвинена в в опит за умишлено убийство на 4-дневно новородено здраво бебе. Криминалният инцидент се е случил на 18 април в болница „Софиямед“ в столицата.

От държавното обвинение съобщават, че по време на нощно дежурство в 2.00 ч. Ковачева е „е започнала да нанася множество удари с ръце и със стъклено шише за хранене по главата и тялото на бебето“. „Опитвала се е да задуши детето, като е притискала с ръце врата му. В резултат на тези действия е причинила тежка мозъчно – черепна травма на детето, представляващо постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.“

На следващата сутрин дежурният лекар е установил, че състоянието на детето е влошено, а по-късно през деня то е настанено за лечение в болница „Токуда“. Три дни по-късно – на 21 април от „Токуда“ подават сигнал в полицията за състоянието на детето и незабавно е започнало разследване. На Ковачева е повдигнато обвинение за извършен опит за убийство на малолетното дете, намиращо се, поради възрастта си, в безпомощно състояние. Деянието е осъществено по особено мъчителен начин и с особена жестокост“, посочват от прокуратурата.

Заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков коментира пред журналисти, че бебето все още е в реанимацията на „Токуда“, но вече не е на апаратна вентилация и има известно подобрение в състоянието му.

3 Comments

  1. Емил каза:

    А, необяснимо ли? Ако са и платили от конкуренцията, това обяснява действията и, не че всеки би направил такова нещо.

  2. Кристо каза:

    Според мен не е необяснимо, по-скоро и е платено от конкуренти

  3. Шмит каза:

    Единственото обяснение е, че това е поръчка от конкуренцията на Софиямед! Дано и акушерката бъде наказана, а поръчителите да си платят два пъти повече!

Leave a Comment