26-годишен българин е изчезнал в Непал, 3200 станаха жертвите от земетресението

земетресение Непал 26-годишният българин Александър Димитров е изчезнал след разрушителното земетресение в Непал. Бащата Христо Димитров разказа пред Нова телевизия, че няма връзка със сина си от петък. Младият мъж е студент в холандски университет и е бил в Непал, за да кара стаж в туристическа агенция.

Бащата разказа, че още в събота сутринта е позвънил в кризисния център на Министерството на външните работи, откъдето му дали телефони на посолството в Делхи. Христо Димитров е звънял в Делхи в събота и неделя, но там никой не е вдигал.

По последни данни жертвите на тежкото земетресение в Непал вече са 3 218 души. Природното бедствие стана в събота и бе с магнитут 7.9. Трусът е най-разрушителният в Непал след 1934 г., когато загиват около 8 500. Има също десетки загинали в съседен Китай и Индия.

Близо един милион деца са сериозно засегнати от бедствието по сведение на „Ройтерс“.

Стотици хиляди непалци спят в палатки, храната е на привършване, възможно е и да избухне инфекция. Хуманитарни организации и много държави изпращат продукти, медикаменти и пари за преодоляване на щетите и последиците от убийственото земетресение.

Leave a Comment