Фермерите от Благоевградско имат вече пряка връзка с Брюксел

Офисът на "Солидарност" в Благоевград

Офисът на „Солидарност“ в Благоевград

Българският евродепутат Момчил Неков откри вчера информационен офис на евромрежа „Солидарност“ в Благоевград, съобщи неговото пресаташе.

При откриването на офиса най-младият евродепутат от България, който е член на Комисията по земеделие в Европейския парламент призова да бъде развит и огромния потенциал на региона в планинското земеделие, животновъдството и пчеларството.

„Програмата за развитие на селските райони може да подпомогне редица земеделци в областта, като поемам личен ангажимент да представя проблемите на хората пред земеделската комисия в Европейския парламент“, заяви Неков.

Целта на новооткрития офис на евромрежа „Солидарност“ е жителите на региона да имат по-тясна връзка с Европейския парламент, като ще могат да поставят своите проблеми, предложения и мнения директно пред членовете на делегацията на българските социалисти.

Освен в Благоевград, скоро се предвижда регионални офиси на евромрежа „Солидарност“ да бъдат открити и в Монтана и Бургас, които ще бъдат координирани от централен офис в София.

 

 

Leave a Comment