Млади фермери могат да учат добри практики в Израел

Яир Шамир

Яир Шамир

Отварянето на пазара на Израел за българско месо и живи животни са обсъдили днес министърът на земеделието и храните Десислава Танева и израелският министър на земеделието Яир Шамир, съобщиха от МЗХ. Наша аграрна делегация, водена на министър Танева, присъстваше днес на откриването на международната изложба „Агритех 2015“ в Тел Авив. Българският министър е пояснил на срещата с Шамир, че нашата цел ще бъде отварянето на пазара да се случи в кратки срокове.

„Нашата страна има традиционно добри взаимоотношения с Израел, като желанието ни е те да се задълбочават и развиват в посока експорт на български фирми и продукция“, е заявила министър Танева. В отговор министър Шамир е посочил, че на местния пазар се предлага „българското бяло саламурено сирене“.

По време на срещата е била обсъдена и възможността наши млади фермери да се обучават в Израел. Министър Танева е посочила, че обменът на добри практики е много важен, особено в областта на напоителните системи. „Това е едно от местата, от които ние можем да получим знания на възможно най-високо ниво“.

 

Leave a Comment