Вече има 10 хиляди норки във фермата край Стара Загора

норкиВъв фермата за норки край Стара Загора вече се отглеждат 10 хиляди животни, като идеята на инвеститора „Фармпро“ЕООД е техният брой да достигне 400 хиляди. Собственикът на фирмата Ангел Ангелов е закупил бременните женски за по 60 евро за брой от Полша. Вероятно постигането на капацитета на фермата ще става постепенно с новородените норки във фермата в землището на село Маджерито. Това съобщава кореспондент на столичен вестник днес.

След като АгроПловдив пръв съобщи за инвестиционното намерение за изграждане на гигантска ферма за норки на 30 април, природозащитници спонтанно организираха петиция за защита на дребните животни в ценна кожа. Броят на българите, които се обявиха против стопанското отглеждане на норките и приспиването им в газова камера у нас, последвано от замразяването и одирането в Полша, вече е над 6600. Подписката е събрана само за два дни и продължава да расте. Коментарите в страницата на петицията са 225, а в АгроПловдив те надхвърлиха 70.

Фермата е разположена върху почти 700 дка площ на мястото на закрит птицекомбинат. Норките се изхранват с отпадъци от риби и птици, включително и такива от стопанството на птицевъдната фирма „Градус“. За дребните животни в клетки се грижат 25 работници.

2 Comments

  1. iliqna Nikolova каза:

    Спрете това варварство, това не е бизнес, а холокост за норки!

  2. Wilmayra каза:

    Това е едно невероятно насилие. Това не може да се допуска по никакъв начин. Напротив, човешкото същество трябва да уважава и обича животни, защото те са съзнателни същества и заслужават достоен живот без злоупотреби

Leave a Comment