6700 акционери на пострадалото от пожар тържище „Родопи-95“ ще получат дивидент

Щетите от обгорялата административна сграда са около 200 хил. лв., ремонтът вече започна
Христо Панайотов

Христо Панайотов

„6700 акционери на пострадалото от пожар най-голямо плодово-зеленчуково тържище в България „Родопи-95“АД ще получат дивидент.“ Това съобщи пред АгроПловдив изпълнителният директор Христо Панайотов. На 16 май ще бъде Общото събрание на дружеството, на което ще бъдат отчетени резултатите за 2014 г. Според финансовия отчет тържището е завършило годината с малко над 330 хил. лв. печалба при приходи от 2.519 млн. лв.

Въпреки че акционерите все още не са гласували как да се процедира с печалбата, 20-годишната история на тържището показва, че решението по тази точка от дневния ред без изключение е едно и също – печалбата да се разпредели между акционерите. Тази година сумата, която ще получат множеството дребни собственици, е 31.5 стотинки на акция. През миналата година тя беше 29 ст.

 

Днес започна ремонтът на покрива на административната сграда

Днес започна ремонтът на покрива на административната сграда

Вече започна и ремонтът на покрива на административната сграда на тържището. Тя пламна на 11 април в 12:08 ч. след като избухна газова бутилка в заведението, прилепено към нея. Кафенето изгоря като факла, а в продължение на 8 часа пожарникари с 6 коли-цистерни се бореха да спасят старата и току-що ремонтирана постройка.

„Седем строителни фирми поискаха да се заемат с ремонта, а застрахователят избра тази с най-прилични цени“, обясни Христо Панайотов. Смяната на покрива ще струва около 88 хил. лв. и ще приключи за месец.

Някои помещения са в трагично състояние

Някои помещения са в трагично състояние

След това ще започнат да се обновяват пострадалите помещения, а накрая цялата сграда ще бъде санирана с топлоизолация и енергийно ефективна дограма. По груби сметки на изпълнителния директор щетата от пожара ще струва на застрахователя към 200 хил. лв. Мястото, където е било изгорялото заведение, ще се ползва като паркинг, ново няма да се строи.

Прочети още: Административната сграда на тържище „Родопи 95″ изгоря

Leave a Comment